Vraag terugbellen
Propriété Espagnol British Propriété Espagnol French Propriété Espagnol German Propriété Espagnol Dutch Propriété Espagnol Spanish
Spanish Property Facebook Spanish Property Google
Propriété Espagnol rappeler
Appelez-nous Maintenant +34 968 199 188
Vraag terugbellen

U BENT HIER > Thuis > Locaties > mazarron

Klantenbeoordelingen

5 Stars

Mazarron

Mazarron Woning door Mercers Ltd

De stad en haven van Mazarrón aan Murcia's Costa Cálida kan bogen op een rijk artistiek erfgoed en een schat aan vrijetijdsmogelijkheden aan de kust van de Middellandse Zee.

De stad ligt beschut aan de voet van de Sierra de la Almenara-bergen, een mijngebied sinds de tijd van de Carthagers, en Mazarróns baai wordt beschermd door het hoogland.

Door de 35 kilometer lange onbedorven stranden, kleine baaien en rotsachtige zeebodems is dit een ideale plaats om te zonnebaden en te genieten van watersporten en scubaduiken. Probeer ook de lokale keuken met onder andere natuurlijk uitstekende visrestaurants.

Bekijk alle eigenschappen
info slider test
Property image 1

Mazarron Images

Mazarron picture 1
Mazarron picture 1 Thumbnail
Mazarron picture 2 Thumbnail
Mazarron picture 3 Thumbnail
Mazarron picture 4 Thumbnail
Mazarron picture 5 Thumbnail
Mazarron picture 6 Thumbnail
Mazarron picture 7 Thumbnail
Mazarron picture 8 Thumbnail
Mazarron picture 9 Thumbnail
Mazarron picture 10 Thumbnail
Mazarron picture 11 Thumbnail
Mazarron picture 12 Thumbnail
Mazarron picture 13 Thumbnail
Mazarron picture 14 Thumbnail
Mazarron picture 15 Thumbnail
Mazarron picture 16 Thumbnail
Mazarron picture 17 Thumbnail
Mazarron picture 18 Thumbnail
Mazarron picture 19 Thumbnail
Mazarron picture 20 Thumbnail
Mazarron picture 21 Thumbnail
Mazarron picture 22 Thumbnail
Mazarron picture 23 Thumbnail
Mazarron picture 24 Thumbnail
Mazarron picture 25 Thumbnail
Mazarron picture 26 Thumbnail
Mazarron picture 27 Thumbnail
Mazarron picture 28 Thumbnail
Mazarron picture 29 Thumbnail
Mazarron picture 30 Thumbnail

Wat is er te zien en te doen

Mazarrón heeft enkele fantastische gebouwen, zoals de kerk van San Andrés met zijn plafond in Mudejarstijl en de ruïnes van het kasteel Velez. Mooier nog is de natuur met zijn betoverende Ciudad Encantada aan de kust, waar water en wind uit het witte zandsteen vormen hebben gebeeldhouwd.

Iets ten noorden van de stad is een thermische bron met water van 50°C en die te allen tijde bezocht kan worden. Dit thermisch water wordt ook gebruikt in het nieuwe Sensol-hotel (Camposol Golf Resort) dat uitgerust is met een indrukwekkende spa en wellnesscentrum.

Beneden ligt de nieuwe jachthaven met een groot aantal zeewaardige jachten, ondergrondse parkeergarage en winkelcentra. Langs het water bevinden zich veel restaurants en cafés.

Dicht

Uit eten en uitgaan

In het centrum van Mazarrón vindt u veel goede restaurants met een Spaanse of internationale keuken. De mooie restaurants in de haven doen niet onder voor andere restaurants aan de Costa Cálida en u vindt hier een bruisend nachtleven.

Dicht

Interessante feiten

Met de oprichting in Londen van de Mazarrón Electric Light Company Ltd werd Mazarrón een van de eerste steden in Spanje met elektriciteit.

• De stad kent een eigen versie van de beroemde Las Fallas in Valencia, waarbij elk jaar op 19 maart een groot figuur van papier-maché – met een politiek, sociaal of satirisch thema – op het strand in vlammen opgaat. Het grootste fiesta van de stad vindt plaats in november en gaat van start met een re-enactment van Moren en Christenen.

Dicht

Locatie

Mazarrón ligt iets landinwaarts achter de haven, in het zuidwesterse puntje van de Costa Cálida. De stad is gemakkelijk per auto te bereiken vanaf Murcia en het vliegveld van Murcia. Bovendien is de belangrijkste snelweg die de noord- met de zuidkust verbindt goed bereikbaar.

Dicht

Geschiedenis

Mazarrón wordt al duizenden jaren in één adem genoemd met de winstgevende mijnen in de bergen, die rijk zijn aan lood, zink, zilver, ijzer, aluin en rode oker. Er zijn sporen van Fenicische, Carthageense en Romeinse mijnen en de rijkdom aan mineralen in de streek trok ook de Moren aan. De Romeinen bouwden hier ook fabrieken voor de productie van garum, een zoute vissaus die zeer geprezen werd in de hoofdstad van het Keizerrijk.

Na de Christelijke Herovering werd de nederzetting Casas de los Alumbres de Almazarrón verder ontwikkeld terwijl de mijnexploitatie doorging. De strategische ligging bleek een verdedigingsbolwerk te zijn tegen de buurlanden Lorca en Cartagena - De vele verdedigingstorens die als gevolg daarvan werden gebouwd tegen de dreiging van de hernieuwde invasie vanuit Afrika staan er nog steeds.

Mazarróns mineralen bleven de streek rijkdom brengen tot het begin van de 20e eeuw en toen de mijnen minder gingen opleveren, namen het toerisme en de landbouw het over: in dit gebied worden zeer veel tomaten, meloenen en komkommers gekweekt. Dankzij de vernieuwde economische ontwikkeling konden enkele van de modernistische gebouwen die symbool staan voor de stad worden gebouwd, zoals het gemeentehuis en het oude culturele hoofdgebouw.

Dicht

Vervoersverbindingen

Vanaf de meeste Britse luchthavens zijn er dagelijks vluchten naar de San Javier-luchthaven (Murcia) en meer naar het Noorden ligt de luchthaven van Alicante, die bekend staat als een van de drukste luchthavens van Spanje. In de nabije toekomst wordt er een nieuwe luchthaven geopend in Corvera, ten zuiden van Murcia. De infrastructuur van de wegen is voortreffelijk, met een gemakkelijke verbinding met de Middellandse Noord-Zuid-snelweg vlakbij de stad en een nieuwe snelweg die de stad in het Zuiden verbindt met Vera en in het Noorden met Cartagena.

Dicht

Camposol 50% off Bargains Sign up for Spanish Property alerts and newsletter Spanish Property Buying Process
Discover Costa Calida Image