Intelligente Woning Zoektocht - Start bij Mercers!

De Extra Kosten Wanneer U Een Woning In Spanje Koopt

image
Feb 10, 2022

De Extra Kosten Wanneer U Een Woning In Spanje Koopt


Als u geïntrigeerd bent door het vooruitzicht om naar het buitenland te verhuizen, is het belangrijk om de extra kosten af ​​te wegen wanneer u een woning in Spanje koopt in plaats van alleen de aankoopprijs.

Het zal u misschien verbazen dat de extra kosten die verbonden zijn aan het kopen van een woning in Spanje heel anders zijn dan die in uw land. Evenzo is het ook belangrijk om rekening te houden met de kosten van levensonderhoud, aangezien deze ook kunnen variëren afhankelijk van het gebied in Spanje waarnaar u besluit te verhuizen.

Om uw zoektocht naar onroerend goed zo stressvrij mogelijk te houden, hebben we een lijst samengesteld met enkele van de extra kosten waarmee u rekening moet houden wanneer u een onroerend goed in Spanje koopt.

Belangrijkste kosten en overwegingen

Naast de prijs van het onroerend goed  zijn er tal van extra kosten verbonden aan het kopen van een onroerend goed in Spanje. Sommige van deze extra kosten zijn hetzelfde, ongeacht het type onroerend goed, en sommige aanvullende factoren zijn inbegrepen, afhankelijk van of u een bestaande woning of een nieuwbouw koopt. De algemene kosten die u moet betalen, ongeacht het type onroerend goed, omvatten:

Hypotheek kosten. Mogelijk moet u een openingsvergoeding betalen wanneer u uw hypotheek voor het eerst afsluit, die over het algemeen 1% van de waarde van het onroerend goed is.

Notariskosten. Het inhuren van een notaris kost meestal 0,5-1% van de aankoopkosten.

Het is ook sterk aan te raden om een ​​advocaat in de arm te nemen. Deze vergoeding kan variëren, maar het is de moeite waard om de kleine extra kosten te betalen om oplichting of mazen in de wet te voorkomen.

Bankkosten. Als u een Spaanse bankrekening wilt openen wanneer u een woning in het buitenland koopt is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Het openen van de rekening en het overmaken van het geld kan ook kosten met zich meebrengen. Gelukkig bent u tegenwoordig niet meer verplicht om een Spaanse bankrekening te nemen.

 Landenregister. Meestal moet u ongeveer 1% van de aankoopprijs betalen aan het Spaanse Kadaster.

Er zijn ook extra kosten, afhankelijk van of het onroerend goed waarin u geïnteresseerd bent een nieuwbouw of een wederverkoop is. Als uw gekozen woning een nieuwbouwwoning is, en dit is de eerste keer dat de woning wordt doorverkocht, dan wordt er van u verwacht dat u de BTW betaalt. Het bedrag aan BTW dat in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van het type onroerend goed. Commerciële eigendommen en percelen komen meestal met 21% btw, terwijl woningen lager zijn met 10%. De uiteindelijke kosten zijn Spaanse zegelrechten, die betaald moeten worden tegen een tarief van 1,2%.

Als u een wederverkoopwoning koopt, zijn de kosten iets anders. In plaats van btw betaal je overdrachtsbelasting. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de prijs van het onroerend goed en bedragen meestal tussen de 8-10% van de onroerendgoedprijs. Houd er rekening mee dat deze extra kosten binnen 30 dagen na ondertekening van de eigendomsakte aan de Spaanse schatkist moeten worden betaald nadat u uw woning in Spanje heeft gekocht.

De kosten van levensonderhoud Spanje staat in de top drie van goedkoopste landen in West-Europa, waardoor het een uitstekende keuze is als u wilt verhuizen zonder veel geld uit te geven. Maar zoals overal variëren de kosten van levensonderhoud afhankelijk van de gekozen regio.

De Balearen - bestaande uit Ibiza, Menorca en Mellora - zijn enkele van de duurdere plaatsen om te wonen in Spanje, terwijl andere regio's, zoals de regio Murcia, veel goedkoper zijn. Kies voor een transparante makelaar

De beste manier om ervoor te zorgen dat u geen kosten misloopt en 100% op de hoogte blijft tijdens het verhuisproces, is door een betrouwbare en transparante makelaar te kiezen. Mercers is de nummer één makelaar voor onroerend goed in de regio Murcia. We zullen ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van alle extra kosten wanneer u een woning in Spanje koopt, en alleen handelen tegen concurrerende prijzen en volledige eerlijkheid. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.


Consent Preferences