Intelligente Woning Zoektocht - Start bij Mercers!

Hoe Kan Ik Een Eigendom Kopen In Spanje?

image
Feb 09, 2022

Hoe Kan Ik Een Eigendom Kopen In Spanje?


Heeft u zich ooit afgevraagd: "Hoe kan ik een woning kopen in Spanje?" Wel, dan bent u niet alleen. Spanje is een van de meest populaire regio's voor buitenlanders met veel reizigers die te volle willen genieten van het warme weer aan de Costa Calida, van de culturele bezienswaardigheden en van de relatief goedkope woningen.

Huren is altijd een mogelijkheid, maar de meeste buitenlanders besluiten om de sprong te wagen en een woning te kopen. Het aankoopproces in Spanje is niet enorm ingewikkeld, maar het is in elk geval belangrijk om alle informatie te hebben voordat u de investering doet. Geen nood! Wij hebben deze handige leidraad samengesteld om de aankoop zo stressvrij mogelijk te maken.

Een handleiding voor de aankoop van een woning in Spanje - de regels voor buitenlanders Spanje is een zeer gastvrij land, vooral als het gaat om buitenlandse bezoekers! Als u een buitenlander bent en zich afvraagt hoe u een Spaanse woning kunt kopen, dan is het proces vrij eenvoudig. Er zijn slechts een paar gegevens die u bij de hand moet hebben om de bal aan het rollen te brengen.

Een financieel nummer  Het Spaanse fiscaal identificatienummer (ook bekend als NIE) wordt gebruikt voor alles wat met belastingen of juridische zaken te maken heeft, en het is een noodzaak voor elke toekomstige koper. U kunt een NIE verkrijgen nadat u met de juiste documenten, uw paspoort en een afspraak in een politiebureau in Spanje te gaan. De verwerkingstijd is meestal vrij snel, tenzij u buiten Spanje woont dan kan dit enkele weken duren.

De aankoopkosten bij een woning in Spanje Als u onderzoekt hoe u een woning in Spanje kunt kopen, is de kans groot dat u wat meer informatie wilt over de kosten. We geven u graag een gedetailleerd overzicht van de aankoopkosten. De kosten variëren naargelang de regio. Gemiddeld bedraagt de overdrachtsbelasting tussen 8% en 10%. Verder zijn er de notariskosten en de grondregistratie en de belasting op de eigendomsakte, die tussen 1% en 2,5% liggen. De jurisdische kosten, de advocaatskosten dus, liggen tussen de 1% en de 2%.

Er zijn mogelijkheden om uw woning met of zonder hypotheek te kopen. Sommige Spaanse banken bieden een hypotheek aan aan buitenlanders, maar u dient er wel rekening mee te houden dat er een beperking geldt. U kan tussen de 60% en 70% lenen van de aankoopprijs van de woning. De overige 30% tot 40% en de aankoopkosten zijn uw eigen inbreng.

De procedure Het proces van het kopen van een woning in Spanje is vrij eenvoudig. Hoe werkt het?

Kies uw gewenste woning.

Doe een bod aan de verkoper.

Als dit bod wordt goedgekeurd, ondertekent u een voorlopig contract tussen uzelf en de eigenaar van het pand en betaalt u de toegewezen aanbetaling. 

(Regel uw hypotheek) 

Het koopcontract ondertekenen voor een notaris.

Bij de laatste stap zullen ook de andere kosten, zoals eerder vermeld, worden meegedeeld en krijgt u een gedetailleerd overzicht van de totale aankoopsom.

Het belang van het kiezen van de juiste makelaar  Het kiezen van een betrouwbare, deskundige en gerenommeerde makelaar is van onschatbare waarde voor het aankoopproces van een woning. Mercers heeft een uniek inzicht in de Spaanse vastgoedmarkt en is er om u te helpen bij uw zoektocht naar een huis. Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk ons aanbod van woningen dat vandaag te koop staat.


Consent Preferences