Intelligente Woning Zoektocht - Start bij Mercers!

Hoe Vanuit Het VK Naar Spanje Te Verhuizen?

image
Apr 24, 2021

Hoe Vanuit Het VK Naar Spanje Te Verhuizen?


Als de zonnige bezienswaardigheden van Spanje u klaar hebben gemaakt om naar uw eigen plek in de zon te verhuizen, kan een Spaans onroerend goed slechts een korte reis verwijderd zijn. Maar hoe verhuis je precies vanuit het VK naar Spanje? Onze gids voor expats uit het VK maakt verhuizen vanuit het VK naar Spanje eenvoudig met enkele handige tips.

Waar in Spanje ga je naar toe verhuizen? De eerste stap om vanuit het VK naar Spanje te verhuizen, is beslissen waar u in Spanje wilt wonen. Er zijn veel gebieden die populair zijn bij expats uit het VK en elk gebied heeft zijn eigen charme en voorzieningen. Bekijk een paar gebieden waar je zou willen wonen en beslis of ze alles hebben wat je zoekt in een nieuw huis in Spanje. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om uw verhuizing naar Spanje vanuit het VK te plannen om ervoor te zorgen dat dit de juiste beslissing voor u is en dat deze correct wordt uitgevoerd.

Zorg ervoor dat u een gerenommeerde verkoper kiest Wanneer eigendom op het spel staat, zijn er ongetwijfeld mensen die bezuinigen of besluiten om niet alles volgens het boekje te doen. Door een gerenommeerde verkoper in Spanje te kiezen voor uw verhuizing vanuit het VK, kunt u uw verhuizing naar Spanje met volledige gemoedsrust plannen, wetende dat alles in orde is en op de juiste manier wordt gedaan.

Bezoek uw nieuwe huis voordat u verhuist Wanneer u van plan bent om vanuit het VK naar Spanje te verhuizen, is het belangrijk dat u zelf naar Spanje vliegt om mogelijke woningen te bekijken. Hoewel foto's u de kale botten van het onroerend goed kunnen laten zien, kan een persoonlijk inspectiebezoek u echt helpen beslissen of een onroerend goed en gebied echt iets voor u is. Bij Mercers weten we hoe belangrijk deze stap is, dus regel inspectiebezoeken voor potentiële kopers, zodat ze een paar dagen in het door hen gekozen gebied de eigendommen kunnen bekijken die ze willen kopen.

Voer controles uit om ervoor te zorgen dat de verkoop legitiem is. Elke gerenommeerde Spaanse makelaar zal de relevante stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw eigendom en de verkoop legitiem is. Dit kan zaken omvatten zoals het controleren van de juridische eigendom van het onroerend goed, ervoor zorgen dat alle bouwvergunningen zijn verleend, controleren of er geen ongebruikelijke voorwaarden aan de verkoop zijn verbonden en het verstrekken van de benodigde documenten in zowel het Spaans als het Engels. Het is belangrijk dat deze aspecten van de verkoop worden gecontroleerd voordat u doorgaat met de verkoop om ervoor te zorgen dat u niet wordt betrapt door een verkoop die u later veel geld gaat kosten.

Hoe een hypotheek voor een Spaans onroerend goed te regelen Net als bij het kopen van een huis in Engeland, zullen degenen die naar Spanje verhuizen, indien nodig een hypotheek voor hun nieuwe Spaanse woning moeten regelen. Voor het gemak organiseren veel van de klanten die we helpen een onroerend goed te kopen wanneer ze van het VK naar Spanje verhuizen, financiering in hun thuisland, waarbij sommigen bestaand onroerend goed als zekerheid stellen zoals ze zouden doen bij het kopen van onroerend goed in het VK.

De overstap maken naar Spanje vanuit het VK Nadat u de omgeving heeft verkend, uw eigendom heeft gekozen en de aankoop heeft gedaan, hoeft u alleen nog maar persoonlijke juridische zaken te regelen om de bal aan het rollen te krijgen bij uw verhuizing naar Spanje vanuit het VK.

Hoewel het VK tot voor kort deel uitmaakte van de Europese Unie en onze burgers als zodanig vrij verkeer bood, zijn de regels sinds de Brexit enigszins gewijzigd, dus het is belangrijk dat uw verhuizing naar Spanje legaal is. Wanneer u vanuit het VK naar Spanje verhuist, moet u nu een visum of verblijfsvergunning aanvragen om in Spanje te mogen wonen. Als u dit doet, krijgt u ook toegang tot lokale gezondheidszorg als u die nodig heeft terwijl u in Spanje woont.

Als u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, kunt u ervoor zorgen dat uw pensioen aan u wordt uitbetaald, ook als u in het buitenland woont. Dit kan op een Spaanse bankrekening worden gestort, zodat u toegang heeft tot uw pensioen wanneer u vanuit het VK naar Spanje verhuist.

Klaar om een ​​Spaanse woning te vinden? Als u klaar bent om de verhuizing van het VK naar Spanje te maken, bekijk dan ons brede aanbod aan Spaanse eigendommen om aan de slag te gaan. Of u nu op zoek bent naar een Spaanse villa of nieuwbouw appartementen in Spanje, wij hebben de kennis en het portfolio om precies te vinden wat u zoekt. Bekijk nu onze Spaanse woningen of neem contact met ons op.

Terwijl sommigen van jullie misschien het geld klaar hebben staan ​​om je Spaanse droomhuis of investeringsvilla te kopen, zullen veel mensen moeten nadenken over expathypotheken en manieren om onroerend goed in Spanje te financieren.

Of u nu op zoek bent naar onroerend goed om te kopen in Spanje om er permanent in te wonen, een tweede Spaans vakantiehuis wilt kopen of iets wilt toevoegen aan een bloeiende portefeuille van koop-voor-verhuur onroerend goed, we zullen alle basissen behandelen voor het succesvol verkrijgen van een hypotheek in Spanje.

Als u twijfelt over het benaderen van Spaanse hypotheekverstrekkers of makelaars in het VK die werken met internationale hypotheken, willen we u eerst informeren over enkele voordelen die gepaard gaan met het kiezen van een Spaanse hypotheekmakelaar voor uw buitenlandse investering.

De Banco de España (de Bank van Spanje) machtigt alle Spaanse kredietverstrekkers en de kredietverstrekkers werken ook onder toezicht van de bank De connectie met de Banco de España is een extra beveiligingslaag, ten eerste omdat ze Spanje, zijn financiën en zijn economie begrijpen, en ze due diligence uitvoeren op het onroerend goed om te zien of het de moeite waard is om te kopen Spaanse hypotheekrentes zijn relatief laag in vergelijking met veel landen, zelfs Spaanse hypotheken voor niet-ingezetenen hebben zeer redelijke tarieven Bij het afsluiten van een hypotheek voor een Spaans onroerend goed kunnen langlopende en kortlopende leningen worden overeengekomen Langetermijnovereenkomsten zijn ideaal als expat-aankoop om hypotheken te verhuren of om een ​​vakantiehuis te kopen, terwijl kortetermijnleningen voordelig zijn als u met pensioen gaat of verkoopt in Engeland en wacht tot uw verkoop is afgerond en een groot bedrag ineens in uw bank U heeft dus besloten dat u wilt dat een Spaanse geldverstrekker optreedt als uw hypotheekbemiddelaar voor expats, maar u moet er eerst voor zorgen dat u aan de criteria voldoet en dat u in aanmerking komt voor een hypotheek om in het buitenland te kopen.

Elke Spaanse hypotheekverstrekker heeft andere beperkingen, vereisten en voorschriften bij het doorlichten van hun klanten, maar hier zijn enkele van de basisoverwegingen die de waarschijnlijkheid van uw acceptatie kunnen aangeven:

BETAALBAARHEID - De belangrijkste vereiste is dat u voldoende inkomen heeft om de maandelijkse aflossingen bij te houden. Spaanse hypotheekmakelaars berekenen de betaalbaarheid alleen op basis van het NETTO-INKOMEN, meestal alleen die getoond op de persoonlijke belastingaangiften UITGAVEN TOT MINIMUM 35% - Een algemene vuistregel voor Spaanse hypotheekacceptatie is dat uw maandelijkse uitgaven en lening- of schuldbetalingen tot een minimum van 35% van uw netto-inkomen worden beperkt. Dit is om rekening te houden met de nieuwe maandelijkse hypotheekaflossingen en verplichtingen zoals autofinanciering, bankleningen, creditcards, onderwijskosten, enz. GOED PROFESSIONEEL PROFIEL – Je hebt een stabiel en zeker carrièrepad en je hebt bij voorkeur 6-12 maanden dezelfde functie bekleed, zo niet, dan moet je de geldschieter mogelijk op de hoogte stellen van proefperioden GOED KREDIETVERSLAG - Wat voor de ene bank als een acceptabel kredietrapport wordt beschouwd, is mogelijk niet goed genoeg voor een andere, dus u kunt dit het beste controleren bij uw specifieke geldschieter. U kunt ervan uitgaan dat alle banken een goede kredietscore vereisen

Elke bank zal verschillende dingen van hun klanten vragen, andere populaire invloeden op de waarschijnlijkheid van uw hypotheekacceptatie zijn onder meer dat u uit een OESO-land komt, het onroerend goed een goede inruilwaarde heeft, u een betrouwbare set garanten heeft en voldoende geld op een spaarrekening.

De waarde van hypotheken verstrekt aan Spaanse autochtonen en de waarde van Spaanse hypotheken voor niet-ingezetenen verschillen wel enigszins. Als expat die een hypotheek aanvraagt ​​voor een onroerend goed in het buitenland, moet u bereid zijn een iets lagere lening te accepteren, mogelijk tegen een hogere rente.

Hier zijn de basisprincipes van wat u kunt verwachten en wat u zelf moet betalen als Britse expat die een hypotheek krijgt in Spanje:

Niet-residentiële kredietverstrekkers kunnen een lening van 70% van de waarde van het onroerend goed verwachten U moet 45% van uw eigen geld in het onroerend goed investeren nadat u de kosten voor het kopen van een onroerend goed als niet-ingezetene meetelt = 15% van de waarde van het onroerend goed –(45% = 100% + 15% aankoopkosten – 70 % van de hypotheek!) U vraagt ​​zich misschien af ​​wat de benodigde stappen zijn bij het aanvragen van een hypotheek voor een woning in het buitenland. Hieronder staan ​​enkele van de specifieke acties die u moet ondernemen voor diegenen die zich afvragen hoe ze een hypotheek kunnen krijgen voor een Spaans onroerend goed;

Verzamel de benodigde documenten voor expathypotheken Als expat die een Spaanse hypotheek wil krijgen, moet u verschillende documentatie en papierwerk overleggen om aan de geldschieter te bewijzen dat u een betrouwbare en eervolle ontvanger bent van een hypotheek voor een Spaans onroerend goed. Deze vereiste documenten omvatten: –  Uw paspoort of identiteitsbewijs –  Uw NIE (Número de Identificación de Extranjero) oftewel. Belastingnummer van buitenlandse ingezetenen –   Arbeidsovereenkomst met uw drie vorige loonstroken –  Overzicht van alle bezittingen of schulden –  Verkoopcontract –  Kadastergegevens van huidig ​​onroerend goed en de bijbehorende hypotheek –  Gepensioneerden moeten hun jaarinkomen aantonen U ontvangt een offerte als de bank vooraf goedkeuring heeft van de risicoafdeling Na bevestiging van de klant opent de bank een rekening en stuurt de rekeninggegevens door

U moet een taxatiebepaling van onroerend goed opsturen Er vindt een formele taxatie van het onroerend goed plaats, de bank krijgt goedkeuring voor de hypotheek en u ontvangt een officieel hypotheekaanbod De bank regelt de officiële afronding met u of een wettelijke vertegenwoordiger in Spanje completion

Voordat u met uw zoektocht naar onroerend goed begint, is het verstandig om precies te weten hoeveel u zich kunt veroorloven, rekening houdend met alle noodzakelijke Spaanse heffingen, belastingen en extra kosten. BBVA heeft een Spaanse hypotheekcalculator opgesteld, zodat u precies weet hoeveel het u gaat kosten om een ​​specifieke Spaanse woning te financieren.

Ongeacht uw budget, Mercer's Spanish Property heeft een brede portefeuille van Spaans onroerend goed voor alle smaken, eisen en portemonnees. Voor een selectie van enkele van de mooiste Spaanse eigendommen op de markt, blader nu door onze site, of voor meer specifieke vragen kunt u ons bellen op +44 (0) 845 0177 805.


Consent Preferences