Intelligente Woning Zoektocht - Start bij Mercers!

Wat Zijn De Kosten Om Een Woning Te Kopen In Spanje?

image
Feb 01, 2022

Wat Zijn De Kosten Om Een Woning Te Kopen In Spanje?


Als u naar het buitenland wilt verhuizen, stelt u zich waarschijnlijk de allerbelangrijkste vraag: wat zijn de kosten van het kopen van onroerend goed in Spanje? Populair bij toeristen, investeerders en vastgoedjagers, velen voelen zich aangetrokken tot het warme weer, de heerlijke delicatessen en de charmante cultuur van Spanje. We weten echter hoe belangrijk het is om de kosten af ​​te wegen voordat u die grote sprong maakt. Daarom hebben we deze handige gids samengesteld om u te helpen begrijpen hoeveel het echt gaat kosten om uw nieuwe leven aan zee te beginnen.

Vastgoedprijzen in Spanje

Zoals overal zijn de vastgoedprijzen in Spanje volledig afhankelijk van het gebied waar u koopt! Murcia is een van Spanje's populaire bestemmingen voor mensen die in Spanje komen wonen - en we kunnen zien waarom. Door traditionele cultuur en geschiedenis te combineren met prachtige stranden en uitzicht op de oceaan, is Murcia een locatie die u niet mag missen. Maar gelukkig voor u wordt deze opwindende Spaanse regio door velen over het hoofd gezien, wat betekent dat de vastgoedprijzen redelijk zijn.

Vastgoedprijzen in Murcia dalen over het algemeen naarmate u zich verder van de kust verwijdert. De pittoreske, landelijke regio van Murcia is bijvoorbeeld de thuisbasis van huizen met een zeer goede prijs, maar ook een locatie met exotische uitzichten en glooiend landschap. Als een accommodatie aan het strand in plaats daarvan de juiste keuze voor u is, betaalt u mogelijk iets meer om in regio's zoals bijvoorbeeld het prachtige Camposol te wonen. Maak je echter geen zorgen - de prijs is nog steeds lager dan in veel delen van Spanje en is meestal aanzienlijk lager in vergelijking met de prijs van onroerend goed in Nederland/België.

Klik hier om onze eigendommen te koop in Murcia te bekijken.

De verborgen kosten van het kopen van een woning in Spanje uitgesplitst.

Dus u heeft die perfecte nieuwe woning gevonden - wat komt er daarna? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de ins en outs van de precieze kosten van het kopen van een woning in Spanje voordat u zich verbindt, aangezien u iets meer moet dekken dan alleen de woning zelf. Verdere kosten omvatten over het algemeen overdrachtsbelasting, kadasterkosten, eigendomsaktebelasting, notariskosten en juridische kosten. De overdrachtsbelasting id over het algemeen tussen de 6-10% voor reeds bestaande eigendommen, terwijl nieuwe eigendommen een btw van 10% hebben. Juridische kosten zijn inclusief btw en liggen meestal tussen de 1-2%. Ten slotte zijn notariskosten, kadasterkosten en eigendomsaktebelasting allemaal in de buurt van 1-0,2,5%. Het goede nieuws is dat verkoperskosten - ongeveer 3% van de verkoopprijs - doorgaans worden gedekt door uw makelaar, wat betekent dat u een beetje kunt besparen.

Na de aankoop van het Spaanse onroerend goed van uw dromen, zult u hoogstwaarschijnlijk een aanbetaling moeten doen, die meestal rond de 10% van de aankoopprijs uitkomt. Het wordt ook ten zeerste aanbevolen om een ​​advocaat in de arm te nemen voor juridische bijstand tijdens het aankoopproces. De kosten van deze service zijn gebaseerd op de door u gekozen advocaat, maar bedragen meestal 1% van de onroerendgoedprijs. Gemakkelijk!

Financiering van uw aankoop van Spaans onroerend goed

U kunt uw Spaanse onroerend goed rechtstreeks kopen of een deel met behulp van een hypotheek. Om de kosten wat beheersbaarder te maken, kunt u een hypotheek afsluiten via een Spaanse bank of een internationale bank.

Het nadeel? Het is mogelijk dat u alleen een hypotheek kunt krijgen tegen een lagere loan-to-value-rente, wat kan betekenen dat u een iets grotere aanbetaling op uw onroerend goed moet betalen. Houd er rekening mee dat u, afhankelijk van het type hypotheek, mogelijk slechts tussen de 60% en 70% van de totale vastgoedkosten kunt lenen, wat vooraf hogere kosten met zich meebrengt.

Dingen om op te letten als u op onroerend goed jaagt

Het kan gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in de opwinding en te vergeten de kleine lettertjes te lezen wanneer u probeert uit te zoeken wat de kosten zijn van het kopen van onroerend goed in Spanje. Hier zijn een paar tips van ons om u te helpen bij uw vastgoedonderneming, zodat u veelgemaakte fouten kunt voorkomen.

Zorg ervoor dat u een ontsnappingsclausule in je contract hebt staan. In het zeldzame geval dat u geen hypotheek kunt krijgen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw contract kunt opzeggen als dit het geval is.

Betaal de schulden van vorige huiseigenaren niet af. Als u een nieuwe woning koopt met openstaande schulden van de vorige eigenaar, gaan deze aan u over. Zorg ervoor dat u voor de aankoop van uw nieuwe woning vaststelt dat dit niet het geval is, of dat eventuele openstaande schulden in het contract zijn gedekt. Dit zoekt de advocaat uit.

Kies voor een betrouwbare makelaar. Het kiezen van een makelaar die u kunt vertrouwen, is de ideale manier om oplichting te voorkomen en de beste vastgoedprijzen in Spanje te krijgen. Bij Mercers zijn we een ervaren, betrouwbare en professionele Spaanse makelaar en we willen u helpen uw perfecte huis te vinden. Neem voor meer informatie een kijkje bij onze woningen die te koop staan ​​of neem vandaag nog contact met ons op.


Consent Preferences